luni, 23 iulie 2012

Sirenele există!


 În 1830, o fiinţă jumătate peşte-jumătate femeie a fost văzută  înotând în apropiere de insula Benbucla în Ibride. Martorii au încercat să o captureze. În fine,un tânăr a lovit-o cu o piatră iar ea a dispărut în ocean.
Câteva zile mai târziu, corpul acestei sirene a fost găsit pe plajă. Şeriful Ducan Shaw a examinat cadavrul şi a scris un raport. Corpul sirenei a fost îngropat în cimitirul de la Nuntun.


Iată o mărturie veche despre sirene. La 15 iunie 1608, pe când nava lui Henry Hudson se întorcea de la Polul Nord, în apropiere de Novaya Zemyla, un lanţ de insule situate în largul Rusiein de Nord, doi dintre marinarii săi au zărit o sirenă: Spatele şi sânii erau asemănători cu cei ai unei femei, mărimea sa era la fel de mare ca a noastră, pielea sa era foarte albă şi purta un păr lung negru. Atunci când a plonjat în ape, ei i-au văzut coada de marsuin, care se zbătea.
În 1833, trei marinari afirmă că au capturat o fiinţă fabuloasă, jumătate-femie, jumătate-peşte în largul insulelor Shetland, în Scoţia. Au observat-o timp de 3 ore pe bord, după care i-au dat drumul în ape.


La 5 ianuarie 1900, Alexandru Gunn, un proprietar de terenuri se plimba de-a lungul mării la sud-vest de Sandwood Bay, în Highlandul Scoţiei, când a zărit mai întâi ce credea a fi o femeie, dar apoi i-a văzut coada de peşte pe stânci şi şi-a dat seama că era o sirenă. Cei doi s-au privit câteva momente, apoi, Gunn a fugit... 
Dar în jurul insulei Man, între Irlanda şi Anglia au fost zărite numeroase sirene. O sirenă a fost văzută în Thailanda pe o plajă şi acolo s-a ridicat o statuie. Mitul sirenelor există aproape peste tot în lume şi se pare că nu ar fi chiar un mit. Aceste fiinţe sunt rare.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu